duminică, 30 ianuarie 2011

Confectionarea martisoarelor

 De cate ori ati cumparat martisor pentru o doamna sau domnisoara? Nu cred ca exista om care sa nu fi achizitionat macar o data un martisor pentru cineva. Martisorul este produsul, care in luna martie, ajunge la milioane de femei din Romania.
 Din cauza crizei economice vanzarile de martisoare au cunoscut o scadere de pana la 50% in anul 2010. In conditiile unei economii normale un comerciant poate vinde pana la 10.000 de martisoare, la preturi incepand de
la 1 leu si terminand cu 5 sau 10 lei. La zece mii de martisoare vandute, la un pret de un leu bucata, contabilizati un venit de o suta de milioane de lei vechi, dintre care cel putin jumatate inseamna profit.
 Materialele din care puteti confectiona martisoare sunt variate: carton,scoici,flori uscate,celofan,plastic,margele,sticla,globuri si traditionala ata alb-rosie. Un martisor poate fi facut din orice va vine in minte, atata timp cat aspectul final este placut. Cu cat ideea este mai nostima cu atat respectivul martisor va fi mai cautat.
 Din nefericire este o activitate ce poate aduce venit o singura saptamana pe an: in luna martie. Din fericire, martisoarele pot fi vandute si anul urmator, sau peste doi ani. Un alt aspect negativ al afacerii cu martisoare este concurenta mare. Data fiind simplitatea producerii unui martisor, veti intalni foarte multi alt fabricanti care se adreseaza aceleasi piete ca si dumneavoastra.
 Confectionarea martisoarelor poate fi facuta in lunile de iarna, mai ales in zonele rurale. Timp de doua sau trei luni, o persoana poate confectiona cu usurinta doua sau trei mii de martisoare, si in acelasi timp sa se ocupe si de treburile din gospodarie. Avantajul martisoarelor este ca poate fi implicata toata familia in confectionarea lor, mai ales copiii. Nu va ganditi ca un copil va munci cot-la-cot cu voi insa isi va aduce si el aportul. Pe deasupra, este o modalitate placuta si educativa de a-si petrece timpul. O afacere cu martisoare poate fi derulata in completarea unei alte afaceri pe care o faceti din confortul casei. In momentul in care nu exista comenzi pentru una dintre afaceri confectionati martisoare, pentru a evita aglomeratia din lunile de iarna.
 Din punct de vedere al vanzarii veti fi conditionat de locurile repartizate de primarie. Locurile de vanzare pentru martisoare sunt de obicei cat mai aproape de centrul orasului si inglobeaza toti vanzatorii ambulanti din zona. Asta nu inseamna insa ca puteti sa va opriti aici. Incepand cu luna februarie trimiteti cate o oferta la fiecare firma la care puteti (in special banci sau activitati unde lucreaza femei) in care va anuntati disponibilitatea pentru o anumita cantitate de martisoare, la un pret foarte bun. Majoritatea firmelor vor fi incantate de posibilitatea de a putea achizitiona martisoarele chiar din usa firmei. In cazul in care cinci banci agreaza oferta noastra si zece dintre barbatii prezenti in fiecare banca cumpara cate zece martisoare, avem
un total de 500 de martisoare vandute dintr-un foc. In cazul in care ati fabricat 5000 de martisoare, zece procente dintre acestea le-ati vandut inainte sa ajungeti cu ele pe piata. Pentru un anumit segment puteti lua in
calcul si martisoarele personalizate: aveti de ales intre nume, logo,marca (un manager de la firma X va dori martisoare cu emblema firmei si eventual un mesaj).
 Un mic calcul ne arata un numar foarte mare de potentiali clienti. Din 100 de oameni sa presupunem ca 40 sunt de sex feminin (varsta cuprinse intre 12 si 60 de ani) iar restul de 60 sunt barbati. Imaginati-va ca fiecare femeie primeste cel putin 3 martisoare, numai de aici rezultand o vanzare de 120 de martisoare, iar fiecare barbat cumpara cel putin 5 martisoare rezultand 300. La un oras de o suta de mii de locuitori avem o piata potentiala de cel putin doua sute de mii de martisoare.
 Statut juridic: PFA
Licenta: Nu este necesar
Capital initial: In functie de cantiatea de martisoare pe care o veti face
Venit anual mediu: 5.000 lei
Locatie: Oriunde
Aptitudini: Dexteritate si simt artistic
Avantaje: Aproape oricine o poate face
Dezavantaje: Este o afacere sezoniera
Marketing: Nu este necesar (inca din februarie puteti prezenta o oferta catre firmele din orasul dumneavoastra)

2 comentarii:

Evil spunea...

Salut! am cautat in tot blogul un formular de contact si nu am gasit, asa ca sper sa nu te superi ca incerc sa dau de tine printr-un comentariu. am vazut ca esti din Arges, ca si mine. vreau sa fac o pagina separata pe blogul meu cu cateva alte bloguri din judetul nostru, cu o descriere ampla etc. te-ar interesa? un fel de schimb de link-uri. imi doresc sa promovez blogosfera argeseana. te rog, nu ezita sa ma contactezi pe blogul meu. O zi buna!

Irina Cismasu spunea...

Super tare! Si eu sunt din Pitesti si lucrez la un blog de afaceri. Felicitari pentru blogul tau!

Trimiteți un comentariu