vineri, 28 ianuarie 2011

Confectionarea bijuteriilor

 Desi este o activitate ce implica mai mult partea feminina, nimeni nu spune ca un barbat nu poate confectiona bijuterii. Atunci cand vine vorba despre podoabe nu sunt foarte multe de spus pentru ca lucrurile stau destul
de simplu. O bijuterie poate fi realizata usor si rapid: tot ce iti trebuie este lantul (guta sau ata speciala),clipsuri,margele,eventual un adeziv usor,un cleste si o menghina.
 Cele mai usor de confectionat sunt bijuteriile din margele.Margelele pot fi achizitionate la bucata sau in cantitati mai mari. Acestea pot fi din plastic,de sticla, din lemn sau fimo,pretioase sau semipretioase. Exista numeroase situri din tara de unde puteti achizitiona materia prima pentru bijuterii insa indicat ar fi sa gasiti un importator care sa le poata aduce din Asia, unde costurile de productie sunt mai mici. Achizitionand de la un importator direct sau efectuand chiar dumneavoastra o comanda aveti garantia ca pretul pe care il platiti este probabil cel mai mic de pe piata. Dezavantajul este ca nu puteti efectua comenzi cu valori mici, motiv pentru care veti fi nevoiti sa investiti o suma mai mare de bani la inceput. Un alt avantaj pentru achizitionarea de pe un site local este ca puteti beneficia, pe langa discount, de un ghid practic pentru confectionarea bijuteriilor din margele.
 Timpul de executie poate varia in functie de complexitatea modelului. In 5 ore de munca in ritm normal puteti confectiona cel putin zece coliere pe care le puteti comercializa la un pret de 15 lei bucata. In functie de costurile de productie puteti inregistra un profit de aproximativ 5, poate chiar 10 lei, per element. Zece bijuterii va pot aduce pe zi un venit de 50 sau 100 de lei. In cazul unor modele mai simple numarul bijuteriilor realizate poate creste pana la 50 de bucati pe zi (puteti realiza un venit cuprins intre 1000 si 2000 de lei fara un efort foarte mare). Cu timpul veti reusi sa va formati un stil de lucru si sa stabiliti numarul optim pe care piata il poate accepta, cat si modelul sau complexitatea bijuteriilor care fac obiectul cererii.
 Cu o astfel de afacere este totusi destul de greu sa va gasiti clienti. Internetul este suprasaturat atunci cand vine vorba de bijuterii home-made, insa fiecare piata locala are specificul ei. Incercati in prima faza promovarea in randul tinerilor (scoli si licee) si mergeti pe sistem Multi-Level-Marketing:fiecare client va poate aduce alti clienti beneficiind astfel de un procent din vanzarile ulterioare. Tinerii sunt incantati de un venit suplimentar si nu este exclus sa ramaneti uimiti de cererea pe care o veti avea. Inainte de a efectua vanzari in
numele dumneavoastra asigurati-va ca au acceptul scris al parintilor, in cazul in care sunt minori.
 In cazul in care comenzile sunt suficiente inca sa merite trecerea din PFA in SRL, nu ezitati. Desi veti plati un impozit mai mare veti avea posibilitatea sa va extindeti si sa onorati comenzi mai mari, poate chiar si din afara tarii.
 Inainte de a porni in confectionarea margelelor faceti un mic studiu de piata: confectionati cateva modele de proba si intrebati-va cunostintele daca ar fi interesate de un astfel de produs la pretul respectiv. Dupa un anumit timp piata pe care activati va cunoaste un nivel de saturatie care va duce afacerea in doua directii: fie va extindeti, fie incetati. In cazul in care alegeti extinderea trebuie sa stiti ca nivelul de complexitate este mult mai mare decat in primul caz cand caz. O extindere presupune livrare in tara, contracte cu firme de curierat, comisioane, acte si, in mod cert, o societate cu contabilitatea implicita.
 Statut juridic: PFA sau SRL
Licenta: Nu este necesar
Capital initial: In functie de cantiatea de bijuterii pe care o veti
face
Venit lunar mediu: 1500 Ron
Locatie: Oriunde
Aptitudini: Dexteritate si simt artistic
Avantaje: Aproape oricine o poate face
Dezavantaje: Exista nume mari pe piata de bijuterii si concurenta serioasa
Marketing: Promovare la nivel local prin fluturasi (scoli,licee,facultati,saloane).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu