miercuri, 26 ianuarie 2011

Afacere cu articole din lemn

 Ce poti face cu ceva lemne si cat mai multe unelte? Posibilitatile sunt multiple, in functie de cerere si de imaginatia fiecarui mestesugar: rafturi pentru carti,rastel pentru vin, mese de poker, casute pentru copii, cutii pentru bijuterii, custi,casute de pasari,mobilier.
 Afacerea poate fi dezvoltata mult mai bine la tara decat la oras, cu exceptia situatiei in care locuiti in oras insa detineti o casa. La bloc este aproape imposibil din cauza zgomotului pe care il veti provoca. La casa nu va trebuie decat o camera de 15 metri patrati si un loc pentru depozitare. Tinand cont ca veti lucra si vara si iarna, camera trebuie sa corespunda din punct de vedere al temperaturii sau ventilatiei.
 Majoritatea tamplarilor s-au axat pe constructia de foisoare,bancute sau mobilier. Desi vi se poate parea ca exista o oferta destul de mare pe piata, inca mai puteti gasi nise pentru care exista cerere insa nu si oferta pe masura. Sa luam cazul a doua produse: masa de poker si rastel pentru vinuri.
 Un rastel ce poate gazdui 100 de sticle de vin costa in jur de 500 de lei. Indiferent de materialul lemnos folosit, costurile de productie nu vor depasi 250 de lei: lemn,cuie,adeziv,bait,etc. Tinand cont ca veti achizitiona cantitati mari si in mod repetat de materii prime de la diverse companii, in mod cert veti beneficia de un discount. Cu discountul oferit si materialele ramase de la alte proiecte puteti obtine un cost de productie de numai 150 de lei. Timpul de executie este de 6-8 ore. La 15 zile lucrate, un rastel pe zi cu un profit de 250 de lei, veti inregistra un venit de aproape 4000 de lei. Nu va imaginati insa ca veti vinde bucata dupa bucata. Odata cererea satisfacuta pentru un produs incercati sa va orientati catre un altul.
 Pokerul a inceput sa prinda din ce in ce mai bine si in Romania si turneele au inceput sa aiba o frecventa din ce in ce mai mare. Exista numeroase grupuri de barbati ,sau chiar femei, care in locul unei iesiri in oras prefera o seara de poker. Desi clientii pentru o masa de poker sunt limitati, ei exista. Pentru o masa de poker de 8-10 persoane, in functie de caracteristicile ei (piele,suport pahare,suport jetoane,suprafata impermeabila,etc), pretul poate varia incepand de la 1000 de lei si terminand cu peste 10 mii de lei. In cazul unei mese clasice (ovala, doar cu margine din burete acoperit cu piele) costurile de productie incep de la 350-400 de lei si reprezinta placile de pal, postav, piele, material suprafata joc,adeziv,cuie,s.a.m.d. Timpul de executie pentru
un astfel de proiect poate varia de la 2 la 4 zile, in functie de priceperea fiecarui executant in parte. La 15 zile lucrate, cu o masa realizata la 3 zile, puteti inregistra un profit de 1750 de lei.
 Sa presupunem ca aveti comanda luna aceasta pentru doua mese de poker (dintre care una ceva mai deosebita) si patru rasteluri pentru vin (mobilarea unui beci), rezulta un venit de aproape 2000 de lei pentru maxim 10 zile de munca. La 200 de lei pe zi mai ca am sta toti acasa.
 De ce o astfel de one-man-business? Pentru ca afacerea se poate extinde, in functie de numarul de clienti, pentru ca produsele din lemn sunt inca la mare cautare si pentru ca nu exista limite a ceea ce ati putea construi. Folositi-va imaginatia si nu uitati sa va faceti reclama.
 Statut juridic: PFA
Licenta: Nu este necesar
Capital initial: 1000 Ron reprezentand diverse unelte
Venit lunar mediu: 2500 Ron
Locatie: Preferabil casa
Aptitudini: Indemanare si rabdare
Avantaje: Exista o multime de articole pe care le poti construi
Dezavantaje: Nu poti stabili un flux continuu
Marketing: Recomandarea clientului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu